סדנאות, קורסים, חוגים

השיר הפשוט של הלחם

השיר הפשוט של הלחם
קורס מקיף ומעשי באומנות האפייה של לחם טבעי
בהנחייתם של אנומראל עוגן ואורי מאיר-צ'יזיק

4 מפגשים בני 3 שעות, בכרכור, ת"א וירושלים.
נותרו 2 מקומות לקורס שמתחיל ביום חמישי 24/3/11 בשעה 19:00 בכרכור!


צילום: אסף רונן

* העקרונות האינטואיטיבים של אפיית הלחם.
* על קמחים מלאים
* שמרי בר ושאור טבעי
* לישת הבצק
* הכימיה של הלחם
* ההיסטוריה של החקלאות, הדגנים והלחם
* יסודות התסיסה
* תנועה ובצק

מה נכין? לחם גרנט בסיסי, ארטיזן בסיסי, לחמי שעורה ושיפון, לחם איסיי ועוד…

אורי מאיר-צ'יזיק
יועץ תזונה טבעית והיסטוריון של אוכל.
אורי עוד לא החליט מה הוא חושב על התהליך שבו התחילו בני האדם לגדל חיטה ולכתוש אותה לקמח.
מצד אחד הוא נהנה עד היום מהתוצאות, מצד שני יש לכל זה גם השלכות לא כל-כך מלבבות.
בינתיים אורי נהנה לאפות עם בנותיו לחם מלא מקמח אורגני שגדל בשדות העמק.

אנומראל רותם עוגן
סנדוויצ'אי אדוק מגיל 10, חי במטבחים ובבצקים זה 16 שנה.
למד עם מורים שונים בארץ ובאיטליה וחקר את שאורו לעומק ולרוחב.
לפני שנים הקים (ולא מזמן-סגר) את מאפיית ריפתא, בה אפה בתנור לבנים ועצים מנעד גדול של לחמים, כולם עבודת כפיים מהקמח ועד המדף.
לימד אפייה לתלמידים נבחרים ויעץ בסתר לאופים אחרים.

פרטים נוספים והרשמה כאן >>

תגיות
הראה עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close