אוכלאקולוגיהבעלי מקצועסדנאות, קורסים, חוגים

מזון לריפוי – ידע עתיק בהישג יד

מזון לריפוי – ידע עתיק בהישג יד
קורס תזונה לקהל הרחב

הקורס מציע שינוי מהפכני בחשיבה – תזונה בהתאמה אישית.
אין מזון בריא או לא בריא לכולם, יש מזון מתאים או שאינו מתאים לאדם מסוים.

בקורס נלמד:

  • ידע עיוני מרזֵי התזונה הסינית והמקרוביוטיקה
  • האיכויות של המזונות – חום, קור, לחות, יובש, תנועה
  • כיצד מזהים את האיכות של כל מזון?
  • התאמת התזונה ואורח החיים לעונות השנה
  • השימושים הטיפוליים של מזונות שונים לפי העונה
  • הדגמות בישול מעשיות ומתכונים
  • כיצד בונים צלחת מאוזנת
  • שיטות אבחון מסורתיות לאבחון עצמי ושל בני המשפחה
  • כיצד לנתח השפעתו של תפריט
  • טיפול במחלות שכיחות באמצעות מזון
  • לפרטים המלאים אודות הקורס >>

הקורס מזון לריפוי נוצר על מנת ללמד מחדש ידע בסיסי אודות המזון שהיה בעבר נחלתם של כל בני האדם. לאורך ההיסטוריה, בני האדם אכלו את מה שהאדמה בסביבת מחייתם המיידית סיפקה. המזון לוקט, גודל או ניצוד באופן טבעי, בהתאם לעונת השנה והוכן בדרכים פשוטות ומסורתיות.
בעבר המזון שימש בעיקר להזנה ותמיכה בחיים. בזמננו היחס למזון השתנה עד מאוד. כיום בעולם המערבי מזונות שונים מכל רחבי העולם ומכל עונות השנה ניתנים להשגה במכולת השכונתית ללא קשר לעונה או לאזור המחייה.

המזון הפך לסוג של אומנות, שמטרתה העיקרית עינוג החושים ובמקרים לא מועטים, הזנה נפשית כתוצאה מחסכים רגשיים שונים. אנו בוחרים מה לאכול בהסתמך על בלוטות הטעם שבלשון, מדי פעם על פי דעתנו מה בריא ומה לא ובעיקר על פי טרנדים חולפים המוכתבים ע"י התקשורת ויצרני המזון.

בזמנים עברו האדם היה קרוב יותר לאמא אדמה והכיר היטב את האיכויות המרפאות של המזון. בימינו אנו, עם התפתחות והתקדמות הרפואה המודרנית והתרופות הכימיות, נוצר נתק מהידע והנסיון של הורינו ונשכחו "תרופות הסבתא" לטובת כדורים וזריקות. אנשים רבים בזמננו מגלים שהפתרונות שמציעה הרפואה המודרנית למחלות כרוניות אינם מצליחים להשיב את האיזון על כנו ולרפא מחלות אלא לכל היותר למנוע התדרדרות מהירה של מחלה, לדכא סימפטומים, לטשטש כאבים ולהאריך את תוחלת החיים במחיר של פגיעה באיכות החיים.

בקורס מזון לריפוי, אשמח להציג בפניכם ידע עתיק, מעמיק ושימושי אודות מזוננו, במטרה להשיב חלקים נכבדים של כוח הריפוי האנושי אל המשפחה והמטבח. על ידי לימוד והכרות של מושגים פשוטים הלקוחים מעולם הטבע – חום, קור, יובש, לחות ותנועה, ניתן להבין כיצד המזון משפיע על הגוף והנפש.

לקורס מזון לריפוי יש היכולת לשנות את הגורל הבריאותי במובן הרחב של המילה של כל בני המשפחה.
יסוד האדמה, הבסיס לבריאותנו הפיסית והנפשית מיוצג בגוף האדם על ידי מערכת העיכול. מערכת עיכול תקינה מתאפיינת בזה שלא מרגישים אותה: אין גזים, נפיחות בטנית, חשקים בלתי נשלטים, שלשול או עצירות. כאשר האדמה חזקה ומאוזנת יש תאבון בריא ונינוח, מרץ וחיוניות במהלך כל היום, כוח בגפיים, צואה מוצקה קלה להוצאה, קליטה והבנה טובה, ריכוז גבוה לאורך זמן, תחושת אמפטיה וחמלה, שנת לילה קצרה, יעילה ומספקת, חיי משפחה טובים, יציבות כלכלית, תחושת בטחון בחיים ומטבח מאובזר ופעיל. נשמע חלומי? הידע העתיק בהישג ידכם!

מבנה הקורס ועלויות
הקורס מורכב משמונה מפגשים, כל מפגש 5 שעות.
הקורס ייערך בפרדס חנה, בחודשים יוני ויולי, בימי שישי החל מתאריך 10/6/2011 ועד 29/7/2011 בין השעות 8:45 – 13:45

עלות הקורס 2000 ש"ח
לנרשמים עד 31/5/2011 תנתן 10% הנחה
לשני בני משפחה הנרשמים יחדיו תנתן 10% הנחה
כל מי שנרשם לקורס ויביא עמו חברים נוספים שיצטרפו להרשמה, יזכה לעוד 10% הנחה עבור כל נרשם חדש
ניתן להצטרף למפגש בודד בתיאום מראש בעלות של 280 ש"ח.

לפרטים המלאים אודות הקורס >>

מנחה הקורס – אסף פאיט Dip.Ac.CH
מטפל ברפואה סינית עתיקה לילדים ומבוגרים בקליניקה פרטית. מורה לתזונה סינית ומקרוביוטיקה. ממייסדי אתר TEF העוסק בשיטות תזונה טיפוליות מסורתיות. www.foodenergetics.com

להרשמה להתקשר לאסף: 0544-528202 אימייל >

תגיות
הראה עוד

2 thoughts on “מזון לריפוי – ידע עתיק בהישג יד”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שווה לראות גם

Close
Close