התפתחות האתרטורים אישייםכלליכתיבה פרטיתמהעולם

איטליה שלי # 8 / ניר ג'רבי

סוף תקופה

 

[ניר ג'רבי]

 

[לחלק הראשון: סוף אופטימי]  /  [לחלק השני: סוף לשבוע רביעי בהסגר] / [לחלק השלישי: החיים בצל הקורונה] / [לחלק הרביעי: חשבון נפש] / [לחלק החמישי: טוב לנו בבית] / [לחלק השישי: פילוסופיה בשקל] / [לחלק השביעי: יש אור בקצה האיטליה]

 

מסתיימת לה תקופה של כמעט חודשיים. חודשיים קשים, מדאיגים, מלאים בשאלות שחלקן עד היום לא קיבלו מענה.
אפשר לתאר את התקופה הזאת בהמון צורות שליליות, בהשלכות הכלכליות הכואבות שעתידן להגיע עדיין – אבל… וזה אבל גדול… אני בוחר לסכם במילה טובה על התקופה הזאת.

נתחיל בזמן משפחה, שזה ערך נפלא, מרתק ומלמד המון עלינו כאנשים, כהורים, כמחנכים. הקו המנחה שלי תמיד הוא לתת לילדים דוגמא, להבהיר להם שבהמון מצבים – אם אין אני לי – מי לי? שהעשייה מספקת, קשה לעתים מתסכלת – אבל בסוף היום.. אחחחחחח… איזו הרגשה מרוממת.

השתדלתי לתת קצב מסויים לחיי היום היום. בהעדר מסגרת – חייבים לייצר מסגרת. זה עוזר, זה מקל על המח שלנו לתפקד כשהמטרות מכוונות.
לא אשקר ואומר לכם כמה קשה זה היה וכמה כשלונות היו בדרך. לא תמיד זה זורם לפי הספר, אבל משהו מכל זה כן ישאר להם אני מקווה.

בבית – למדתי שהמון דברים ניתן לתקן לבד, כשהמדיח קרס (עבד שעות נוספות המסכן) אז היה רגע של פאניקה כי היינו בעיצומו של העוצר ואין סיכוי שטכנאי היה מגיע.. אז קצת תושייה, ארגז כלים, כמה קללות (בשקט..) והנה, התברר שזה רק חוט חשמל שזז ממקומו…
ברוך מתקן המדיח ודיי.

עוד פלוס חשוב כמובן היה זמן המטבח! איזה כיף להשתעשע במתכונים כל יום, לטבוע בין בלוגים חכמים וללמוד. לא קורה כל יום ולכן ראויה ההערכה.
אצרף לכם בסוף הפוסט מתכון נפלא ל״עוגת סבתא״ – טורטה דלה נונה – שעם קצת סבלנות – תהנו מטעם מאוד איטלקי בפה.

בזבזנו מעט.
הרווחנו מעט.
באיזשהו מקום, קיים איזשהו איזון. זה שיעור נפלא בצרכנות. קונים מה שצריך. נקודה.

איטליה.
איטליה מתקדמת בצעדים קטנים ובטוחים. אנחנו אחרי שבועיים של הקלות מהעוצר ועושה רושם שאנחנו על הדרך הנכונה. יש ירידה במספר הנדבקים, וחדרי המיון לאט לאט מפנים מקום. בשבוע הקרוב יפתחו מסעדות (עם הגבלות מסויימות), מספרות, בתי קפה, ובסוף החודש גם חדרי כושר.
כולנו תקווה שגם הקיץ שמגיע יעזור לתת פוש נוסף והווירוס פשוט יעלם לאט לאט.
החיים בטוח לא יחזרו להיות כמו שהיו, בטח שלא בשנתיים הקרובות. ואני מקווה שזו הנחה שאטעה בה.

אז לאן פנינו מועדות…? בתקווה לשגרה סוערת יותר, לעבודה, לעתיד טוב יותר.
מקווה לא להיעלם לגמרי בגלל העבודה שצפויה להגיע ואם יזדמן אז אכתוב לכם בשמחה שוב.

חיבוק חזק ואוהב מאיטליה האהובה ועד אליכם.

ניר

Torta della nonna

בצק פריך
250 גרם קמח רגיל
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
40 גרם אבקת שקדים
גרידה מלימון אחד
50 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
——
50 גרם שמנת מתוקה 38% שומן

הכנה –
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או מעבד מזון) את כל הרכיבים למעט השמנת,
עד קבלת תערובת חולית ושאין יותר גושי חמאה.
מוסיפים את השמנת ומערבבים עד האיחוד.
מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ 3 מ"מ,
מקררים רבע שעה במקפיא,
מניחים את הבצק ברינג (קוטר 20) – כפי שהודגם בסרטון.
מגלגלים את שאריות הבצק לצורת נקניק ומקפיאים הכל לכחצי שעה, בזמן הכנת הפטיסייר.
ניתן לשמור במקרר, מכוסה, לא אפוי – עד יומיים.

פטיסייר לימוני עם צנוברים קלויים
240 גרם חלב
60 גרם שמנת 38%
60 גרם חלמון (שלושה חלמונים מביצה L)
30 גרם קמח
60 גרם סוכר
גרידה מלימון אחד (ניתן להוסיף גם חצי מקל וניל חצוי)
40 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

100 גרם צנוברים קלויים שנערבב לתוך הקרם (לא חובה)
30 גרם צנוברים לא קלויים שנפזר מעל הטארט ונאפה.

מבשלים פטיסייר – לפי ההדגמה בסרטון ההדרכה שלי –
מרתיחים חלב ושמנת, משווים טמפרטורה עם תערובת חלמונים, סוכר וקמח, ומבשלים הכל להסמכה,
מוסיפים חמאה וטורפים היטב.
מכסים את פני השטח בניילון נצמד ומקררים מעט (כ 20 דקות, חצי שעה) – ניתן גם לוותר על שלב הקירור ולערבב מיד צנוברים קלויים ולמלא את הקלתית.

הרכבה וקישוט:
מגוררים את שארית הבצק שנשאר על פומפיה, מניחים את הבצק המגורר במקפיא,
בינתיים מסדרים בתוך קלתית את הקרם עם הצנוברים,
מעל זה שכבה של בצק פריך מגורר ומקורר (שהה מספר דקות במקפיא, שיהיה נוח לעבוד איתו ולא ימס בידיים),
ומעל מפזרים 30 גרם צנוברים לא קלויים.

אופים הכל ב 170 טורבו למשך 35-40 דקות.
רצוי לצנן מספר שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!

תגיות
הראה עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שווה לראות גם

Close
Close