השימושון

בישול בריא עם ורד לב: מיצי ירקות

מאת: ורד לב (*)

ערב חורפי, גשום וקר ופתאום מציע לי אישי כוס מיץ ירקות סחוטרי.
– למה לא? אמרתי
– מה אפשר לסחוט?
– (אחרי הצצה במקרר) גזר, קולרבי וברוקולי!
– נשמע נפלא
– ואל תשכח קצת ג'ינג'ר

יצא בצבע חום ירקרק לא הכי אטרקטיבי, אני חייבת לומר, אבל הטעם……..ממממממ ממש גזר, קולרבי וברוקולי. מעולה! טוב, הוא שכח את הג'ינג'ר הפעם, אבל כדאי לכם!

למה מיצי ירקות?
מיצי ירקות מכילים את כל הטוב שיש בירקות ובכמות גדולה יותר מזו שנוכל ממש לאכול.
הם עשירים בויטמינים, מינרלים, אנזימים, מים איכותיים ביותר ובמיצים ירוקים (עשב חיטה, עשב שעורה ועלים ירוקים למיניהם) יש גם כלורופיל. מאחר ובתהליך הכנת המיץ נשארים הסיבים התזונתיים מאחור, מתקבל משקה הנספג בקלות רבה במערכת העיכול, מה שהופך אותו לאידאלי לא רק לאנשים בריאים, אלא גם לאנשים עם בעיות בריאותיות שונות ולאנשים בתהליכי החלמה. עקב כך משתלבים המיצים בתכניות ריפוי רבות לחולי סרטן, לחולים במחלות מעיים למיניהן, בתכניות ניקוי תזונתיות, לאוכלוסיה מבוגרת, לילדים ועוד.

את זאת מבינים גם בדוכני המיצים האופנתיים למיניהם ובתפריטי המיצים בג'וס בר'ס למיניהם מככבים היום מיצי גזר, סלרי, סלק, עשב חיטה, ברוקולי ועוד, לפי העונה והביקוש.

איך עושים את זה?
עם מסחטת מיצים. יש מסחטות שונות לצרכים השונים. חשוב להקפיד שהמסחטה שיש לכם מתאימה לסחיטת מיצים קשים ולא רק לפירות רכים. הסטנדרט הוא מסחטות של מיץ גזר, הן בד"כ יכולות למצמץ הכל.

מה הולך עם מה? ולמה?
וואהו, השילובים הם אינסופיים וכאמור כדאי שיהיו בהתאמה לטעם ולעונת השנה.
חשוב לי לציין שאם מדובר בתהליכי החלמה, ריפוי (ובכלל, לטעמי) חשוב שהירקות יהיו אורגניים, כדי למנוע כניסה של כמות גדולה של רעלים לדם.

מיץ גזר– טוב, זה קלאסי, נכון? מי לא מכיר? מי לא שתה כבר מיץ גזר אי פעם בחייו (גם הבת שלי 'מתה' על המיץ הזה). יש בו שפע של ויטמינים ומינרלים, במיוחד בטא קרוטן. הוא חשוב לניקוי מערכת העיכול והכבד ומסייע למניעה וריפוי מסרטן. הוא יכול לשמש כגורם מאזן לכל תערובת מיצים בשל טעמו המתוק והמובהק.

מיץ סלק- חשוב לניקוי הכליות ובניית הדם. יש בו ברזל איכותי ביותר הנספג בגוף בקלות. טוב לשילוב בקוקטייל מיצים (יש אפילו לקנות).

מיץ סלרי- מכיל מליחות טבעית ולכן עוזר לאזן קוקטילי מיצים ומוסיף להם טעם. עוזר להפחתת התשוקה למתוק ומסייע בירידה במשקל. מסייע לספיגת מינרלים בגוף.

מיץ עשב חיטה- רק על המיץ הזה אני יכולה לכתוב מאמר ארוך- ארוך, כי באמת יש לו כ"כ הרבה תכונות ריפוי. החל ממניעה וטיפול של סרטן, הוצאת רעלים מהגוף ומהכבד, דרך איזון משק הסוכר, הפחתת התאבון, וכמובן הכי חשוב- בוסט אנרגטי רציני ביותר! אפשר לשתות אותו כמיץ בפני עצמו (1/4 כוס על הבוקר על קיבה ריקה) או בשילוב עם מיצים אחרים. אפשר להשיג גם קפוא.

מיץ מלפפון- מכיל מים איכותיים ועוזר לפעילות הכליות, חשוב לעור.

מיץ ברוקולי- מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וחומרים אנטי סרטניים חזקים במיוחד.

מיץ כרוב- עוזר לירידה במשקל ולחיזוק כללי, אנטי סרטני ועוזר למצבי עצירות.

ואפשר עוד: חסה, פלפלים, קולרבי, כרובית, פטרוזיליה, בצל, דלעת, בטטה ועוד ועוד. כדאי להוסיף במינון נמוך ירקות בעלי טעם דומיננטי.

שילובים מוצלחים: גזר+סלק+ סלרי, גזר+ברוקולי+קולרבי, עגבניה+מלפפון+גזר+פטרוזיליה, גזר+פטרוזיליה/ כוסברה, גזר+עשב חיטה+ ברוקולי.

אפשר להוסיף מעט ג'ינג'ר לטעם ולשיפור אפקט הניקוי (מתאים במיוחד בחורף) ואפילו תפוח או אגס לעידון הטעם.

אז יאללה, שחקו עם זה וספרו לי איזה מיץ עשה לכם את זה.

———————————————————————————————————–

ורד לב היא נטורופתית N.D., מדריכת הנקה ואם ל-2. עוסקת ביעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור ועורכת ביקורי בית לפי הצורך. מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד). מנהלת פורומים בנושאים אלו: "נטורופתיה למשפחה" "הורים וילדים" וכותבת מאמרים רבים בנושאים אלו. ליצירת קשר: 052-8527755 ובאימייל.

הראה עוד

27 thoughts on “בישול בריא עם ורד לב: מיצי ירקות”

  1. המלצה על מיץ שאבא של בעלי הכין בשבילי בסוף שבוע. יצא פיצוצי:
    סלק+עולש+גזר+תפוחים+ג'ינג'ר – אני ממליצה לסחוט בנפרד ואז לערבב את המרכיבים השונים לפי הטעם (הג'ינג'ר במיוחד) . בעלי לדוגמא אהב רק את הגזר והתפוחים.
    פשוט מעולה!

  2. ורד שלום,
    אני רוצה לעשות ניקוי רעלים במשך שבוע, מה התדירות שאת ממליצה לשתות את המיצים? כל כמה שעות? מה מומלץ לבוקר ומה בערב?

  3. רוית, אמנם שאלת מזמן מזמן, אולם אם כבר קראו לי לפה אענה גם לשאלתך.
    בעקרון, מסחטות המיצים לא ממצות מספיק טוב את עשב החיטה למיץ. יש מכונות ייעודיות לכך. אפשר גם להשתמש במכונה לטחינת בשר, ידנית, ללא הלהבים. יש כאלה שהן דיי זולות.

    ויקטור, שיהיה בהצלחה. אתה צולל לעולם מאד מעניין ויש לא מעט שאפשר ללמוד.
    פשוט תתחיל ותראה מה זה עושה לך בגוף ואיך זה מרגיש לך. זה יהיה הלימוד הכי טוב עבורך.
    לגבי שאלותיך:
    1. אפשר להוסיף שמן זית למיץ. זה עשוי לעזור לספיגת חלק מהויטמינים והמינרלים. כפית או כף יספיקו על כוס של מיץ.
    אפשר גם לאכול כמה אגוזים.

    2. לגבי המהירויות, זה תלוי במכונה שיש לך. אצלי יש מכונה עם 2 מהירויות, אולם המהירות האיטית לא ממצה מספיק, אז אני ממש לא משתמשת בה.
    עלים ירוקים לא תמיד ימוצו בקלות במטחנות של מיצים קשים. שוב, זה תלוי במכונה שיש לך, כי יש כאלה שכן יעשו את זה היטב.

    3. וואהו, זו כבר שאלה מאד גדולה ואני לא מגישה שאני יכולה לייעץ על כך ככה על רגל אחת, ללא כל הנתונים שלה והכרות איתה.
    ממליצה לכם לשבת ולהתייעץ עם מישהו שמטפל בה.

    הנה מידע נוסף על מיץ עשב חיטה
    http://www.articles.co.il/article/6639/%D7%A2%D7%A9%D7%91%20%D7%97%D7%99%D7%98%D7%94

  4. היי ורד,
    קודם כל רציתי להגיד שאני ממש אבל ממש חדש בכל הנושא הזה של מיצים קשים… ויש לי מספר שאלות:
    1. שמן זית מוסיפים לאחר שכבר סחטנו את המיץ? והאם רצוי להוסיף לכל מיץ? ובאיזו כמות להוסיף (לפי כוס של 200 מ"ל)?
    2. איך אני יודע איזו מהירות מתאימה לירקות השונים? למשל האם מהירות גבוהה מתאימה לירקות הקשים יותר או לעלים/ירקות רכים (פטרוזיליה, ברוקולי, כוסברה עגבניה וכו')?
    3. לאמא שלי יש בעיות בריאותיות רבות (בעיקר כליות אי ספקתיות), יש מתכונים בריאים שאת ממליצה עליהם עבור הכליות והכבד??
    ולבסוף איך מכינים מיץ עשב חיטה שכולם מדברים עליו פה?? כלומר מה זה עשב חיטה ואיפה ניתן להשיג?

  5. הי ורד, רציתי לשאול אם יש ג'וסר מיוחד עליו את ממליצה, האם עם מכונה המתאימה לגזר אפשר גם לסחוט עשב חיטה?

  6. היי שני, אשמח לשמוע ממך על הטיפול שקיבלת ממנו. את יכולה גם אליי למייל veredudu@013.net.il זה מעניין אותי.
    לגבי המיץ- עדיף לשתות מה שיוצא, אפילו אם זה סמיך ולא לסנן. כי ממילא המיץ מסונן מהירקות. למה התחלת לסנן בעצם?
    יש מכונות בהן אפשר לטחון את הירקות בדרגות סמיכות/ דלילות שונה, אם יש לך את האפשרות הזו במכונה, את יכולה להשתמש בדרגה הכי דלילה ואז זה גם יסחוט מהירק יותר.
    אילו מיצים את שותה?

  7. שלום ורד ,
    אני שותה 6 כוסות של מיץ ירקות לפי המלצה שקיבלתי מרופא מלאך דר נאדר בוטו שהחזיר לי את האנרגיה וסילק את העיפות , אני משתמשת במכונה של קנווד ובהתחלה הייתי שותה את המיץ שהתקבל על אף שהוא היה מאוד סמיך. עכשיו אני מסננת אותו אחרי הסחיטה במכונה. מה יותר טוב לדעתך? והאם אני מאבדת דברים בדרך כשאני מסננת אותו שוב ושותה רק נוזל .
    אשמח אם תוכלי לעזור לי בהתלבטותי תודה שני

  8. מוזר קרן, אני רואה שגם פה התפספסה לי הודעתך. רוניתי, למה זה קורה?
    טוב, זה בעצם מעין המשך למה שכתבתי לכם ב"שומשום", אני מרגישה שחסרים לי קצת יותר פרטים בכדי לענות לכם בצורה טובה. יש שם פרטים שלי, אם תרצו לדבר.

  9. בהחלט עדיף לשתות אותו בהמשך היום, אם לא יצא לך בבוקר.
    תראי תמיד יש את הרצוי ואת המצוי. הכי הכי טוב יהיה בבוקר על קיבה ריקה, אבל אם זה לא יוצא לפועל, לא יקרה דבר אם תשתי במהלך היום.
    זה תמיד עדיף על לא בכלל!
    תודה על הברכות.

  10. וואו! אין מקריות בחיים. אני בדיוק משקה את גיל-לי במיץ סלק ומלפפון, פותחת את המושבה החופשית כדי להתערבב ורואה תגובות על …מיצי ירקות.
    כבר שבועיים שאני רוצה לשאול אותך (ורד) על מתן מיצי ירקות למלאכים קטנטנים…איכשהו לא יצא והנה את כותבת על מיצי ירקות… לפני שבוע התחילה מכונת המיצים לעבוד אצלנו ולמצמץ מיצים צבעוניים ויאממיים לאללה. הקטנטנן (פג שעוד שניה בן חצי שנה) התחיל ללגם באהבה קוקטלים של: גזר+מלפפון, סלק+מלפפון, סלק+גזר+מלפפון, ו…תפוח (זה המקום להתוודות על חטא, הקטנטנן קיבל את כל הסוכר של התפוח לא מהול… ומרוב התלהבות החזיק את הבקבוק לבד ושתה הכול 🙂 האמת שהתחלנו לתת לו את מיצי הירקות כדי לעזור לו עם הקקי. לילדוד יש עצירויות שממש גורמות לו סבל וכאב. חוצמזה שחשבנו שככה הוא יכיר טעמים ויעבור לאכול מוצקים ביתר קלות כי מה שניסינו עד עכשיו הצליח לגרום לו לעווית של גועל נפש 🙂 – מה דעתך?
    יש סייגים וגבולות במיצי הירקות במיוחד כלפי תינוקות ? יש לך המלצות לשילובים שיהיו יעילים לשיפור היציאות?
    תודות רבות על התשובות הצפויות

  11. בעצם נזכרתי בשאלה.
    אם אני לא מספיקה/מצליחה לשתות את מיץ עשב החיטה על הבוקר על קיבה ריקה.
    האם עדיף לשתות אותו למשל אחר הצהריים על קיבה טיפלה' ריקה מאשר לוותר על אותו היום?

  12. אני תמיד כאן…עכשיו גם באופן רשמי.
    אגב, זה המקום גם לבקש בקשות לטורים ספציפיים- אם יש לכם נושא שמעניין אתכם, מזון שהייתם רוצים להכיר יותר לעומק וכו', אשמח לדעת ולספר על כך.

  13. לא לשכוח שן שום קטנה ומעט מלח…אמרתי מעט !! מלח ולהשתדל להיות במרחק סביר משרותים למקרה שצריך לרררווווץץץ

  14. הי ורד,
    רעיון מיצוין!
    הזכרת לי את סדנת צום המיצים, ועשית לי חשק להזכיר לעצמי כמה טעמים שחוויתי שם לעומק.
    היו לנו שם גם מיצי עגבניות מלפפונים ופלפלים… ממש מיץ בטעם סלט.
    והרי הכי אני אוהבת לשתות את המיץ שנשאר מהסלט.

  15. אוי, אפשר לסחוט באמת הכל.
    תחשבו שכל עלה ירוק עם טעם פיקנטי רק יוסיף טעם למשקה הממוצמץ, רק לא להגזים, אה?

    לגבי שמן הזית, כן בהחלט, אפרתי. שמן חשוב לספיגת ויטמינים המסיסים בשמן A, D, E,K וכן בטא קרוטן. זה מאד טרנדי בג'וס בר'ס להוסיף שמן זית למיץ גזר. בתכלס אם אוכלים במהלך היום, או לצד המיץ משהו שומני זה גם יעשה את העבודה.
    אין ספק שזה גם מוסיף לטעם…שמן זית.
    תחשבו על מיץ עגבניות, מלפפון, גזר, פטרוזיליה עם מעט שמן זית. כמו למצמץ סלט 🙂

  16. כפרה, את עושה לי את זה
    תתחדשי
    ותגידי, לאחרונה מגיעה אלי שמועה על זה שכדאי להוסיף קמצוץ שמן (זית) למיצגזר כדי לשפר את יעילות הקליטה במערכת העיכול, הכצעקתה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close