אוכלאקולוגיהסביבה וקהילהסדנאות, קורסים, חוגים

הליקוטון של יתיר: חדשות טריות מהשדה

מהדורה ראשית -השנה האזרחית של הליקוטון

אתמול, בשיחת חולין קצרה שהתפתחה בתור לקופה בחנות התבלינים שלי, שואל אותי מישהו: "מה עושה אשתך הבנתי. ואתה, מה אתה עושה?"
אמרתי לו שאני מורה לתורת הליקוט, ומלמד שפים, טבחים ו'פודיז' מכל רחבי הארץ איך להכניס למטבח שלהם חומרי גלם שגדלים בר.
הוא כיווץ את גבותיו כמי שנזכר לרגע במשהו ואז שלף: "אה, כן, זה הטרנד החדש הזה".
הסתכלתי עליו בחיוך והשבתי "כן, טרנד חדש. בן מיליון שנה בסך הכל"….

אז עכשיו, בעיצומו של סגר נוסף, אני מזמין את כולכם לצאת וללקט. מותר לכם לצאת מהבית על מנת להצייד במזון ובתרופות ואפילו מומלץ. גם קטיף, כמו כל עבודה חקלאית אחרת, מותר במסגרת הסגר.

בשביל ללקט – לא חייבים ללכת רחוק. נהפוך הוא: ירקות הבר הטעימים והמסקרנים ביותר לא גדלים בהרים רחוקים, אלא ממש מתחת לאף שלכם, בפתח הבית. בסיור הזה נפגוש מגוון עצום של צמחי בר למאכל, הגדלים בצידי הדרכים, בשולי השדות, בגינות ציבוריות ובחצרות. נלמד לזהותם, ללקטם, להיזהר ממה שעלול לסכן אותנו, ולהרגיש בטוחים לצאת ולהתנסות לבדנו בחווית החיבור הנפלאה לטבע האורבני או הכפרי, שליד ביתנו. נבשל ארוחה עשירה ודשנה, על בסיס הצמחים שנלקט.

⏲מתי?

שבת, 23/1/2021

9:30-15:30

🌏היכן?

באזור פרדס חנה. מיקום מדוייק יישלח לנרשמים כשבוע לפני הסיור.

💲כמה זה עולה?

המחיר למשתתף: 190 ש"ח
המחיר לזוג: 360 ש"ח

🎁מה זה כולל?

המחיר כולל הדרכה מלאה ומקיפה, סדנת בישול במטבח שטח מאובזר ומקורה (בימי גשם).
בתום הסיור יקבלו המשתתפים קובץ ובו סיכום תכני הסיור ומתכונים.

למי זה מיועד?

הסיור מיועד למבוגרים וההדרכה אינה מותאמת לילדים.
בני ובנות נוער מתעניינים/ות ורציניים/ות מעל גיל 14 יוכלו להצטרף בתיאום טלפוני.

נתראה בשבילים,

הכל על הסיורים הקרובים, כאן.

שתהיה לכולנו עונה נפלאה,

סוערת, גשומה וירוקה.

יתירסקי.

 

תגיות
הראה עוד

כתיבת תגובה

שווה לראות גם

Close
Close