השימושון

לביבות הבטטה של סבא גיורא

מאת: ורד לב

טקס הכנת הלביבות חוזר על עצמו בכל שנה במשפחתו של בעלי.
חמי וחמותי עומדים יום שלם ומכינים לביבות חמות ומתוקות.
בשנים האחרונות טפטפנו להם יותר על קמח מלא, שמן זית, 'אולי תנסו לביבות בטטה' והנה, זה מה שיצא (היה שווה להשקיע).
הלביבות של גיורא נחטפות ומתחסלות במהירות רבה ואם היה איזשהו ספק בעבר, רובנו מעדיפים את לביבות הבטטה על אלו המסורתיות.

חומרים

5 בטטות גדולות
100 גרם קמח מצה
150 גרם קמח מלא
4 ביצים
מלח
תבלינים כיד הדמיון – גיורא אוהב לכיוון הפיקנטי ויש רבים המעדיפים את המתוק.

אופן ההכנה

* את הבטטות מרסקים ריסוק גס בפומפיה או מעבד מזון.
* מוסיפים את כל התוספות: קמח, קמח מצה, תבלינים, ביצים ומערבבים. חשוב מאד לציין שכמויות הקמחים הן משוערות. חשוב לערבב היטב ולראות אם יש צורך בתוספת של קמח, כדי "לתפוס" את הבלילה טוב יותר. לדברי גיורא "תחושת הלב היא הקובעת ולכן טעם הלביבות יוצא מכל הלב".
* מחממים במחבת גדולה שמן (רצוי זית) 2 ס"מ עומק (אולי קצת פחות).
* בעזרת כף גדולה מכניסים כפות לא מלאות של העיסה ומטגנים בשני הצדדים. לעיתים כאשר כמות הנוזל בעיסה מתרבה הוא יוסיף עוד קמח מצה שיספוג את הנוזל.

* בתום הטיגון מוציאים לקערה עם מפית סופגת. לאחר מכן לקערת הגשה.

הערה: בשנים האחרונות הוא מכין אותן מוקדם יותר ומחמם בתנור לקראת ההגשה (זה יוצא טעים ומשאיר זמן להתקלח ולהתארגן לקראת האורחים….).
יש לי כמה הצעות שלא נוסו עדיין (אולי בשנה הבאה), אם מישהו ירצה לנסות….
צלחת של לביבות צבעוניות מ: סלק, בטטה, גזר ודלעת, שורשים (סלרי, פטרוזיליה ביחד עם תפו"א), תירס, ירוקות מפטרוזיליה- שמיר- כוסברה- מנגולד- תרד ולביבות תפו"א "פשוטות".

ספרו לי מה יצא!

———————————————————

ורד לב היא נטורופתית N.D, מדריכת הנקה, מנהלת פורומים: "נטורופתיה למשפחה" "רפואה משלימה בהריון" ו"רפואה משלימה" ב"אמנות הלידה". הטלפון של ורד: 052-8527755
למתכונים נוספים אתם מוזמנים להיכנס למדור המתכונים ולמדור נטורופתיה בניהולה של ורד לב במרכז "בייבי 5".

הראה עוד

8 thoughts on “לביבות הבטטה של סבא גיורא”

  1. המרשם המקורי היה עם תפוחי אדמה ובתוספת נקניק חתוך לחתיכות קטנות. הילדים, הכלות והחתן הוציאו אותי ל"תרבות רעה" ודחפו לאט לאט את הבטטות לתוך העניין. זה יוצא בכלל לא רע אבל כפי שורד כתבה אני אוהב יותר את הצד הפיקנטי ולכן עדיין אני מכין חלק מהלביבות מתפוחי אדמה ונקניק פיקנטי עם כל מיני תוספות כיד הדימיון.
    אשמח לשמוע שיפורים ותוספות גם ואולי בעיקר לכיוון הפיקנטי.

כתיבת תגובה

Close