השימושון

לידיעת הקרניבורים האורגניים

מי שהספר שנת הבשרים שלי גרם לו לצמחונות זמנית, מוזמן לחוויה מתקנת:

עוף זוהר

משפחת סגל, בעלת משק חקלאי המתמחה בגידול עופות בארץ, מאז קום המדינה, יסדה והקימה את חוות טעם זוהר.
החווה מיישמת בהצלחה את הידע והניסיון הרב שהצטבר במשפחה בטיפול במשק חקלאי לפיתוח ושיווק גידולים אורגניים כגון: עוף אורגני, הודו אורגני, וביצים אורגניות. חוות טעם זוהר שמה לה למטרה לגדל בעלי כנף מיוחדים, לבריאות כלל האנשים, ובמיוחד לבריאות הילדים. בטעם זוהר מקבלים בשר אורגני טרי בשיווק ישיר עד הבית, ובכך חוסכים לך עלויות מיותרות, וזמן יקר.

החווה

(ויש עוד תמונות, כאן)

לבעלי הכנף בחווה ניתנת גישה חופשית למרעה, כך שיוכלו לשוטט, לאכול תלתן ועלי ירק אחרים בחופשיות. גישה זו של מרעה חופשי (Free Range) חשובה מאוד לגידול ותורמת לטעם ומרקם, כמו גם לצמצום ניכר בכמות השומנים במוצר הסופי. בעלי הכנף גדלים בחווה בתנאים מיוחדים, ללא תוספות אנטיביוטיות, הורמונים, תרופות, זרזי גדילה, וחומרים כימיים אחרים. ניתנת להם גישה חופשית לשטח מרעה רחב וירוק והם גדלים בצפיפות נמוכה, וללא תאורה מלאכותית. כל תהליך הגידול נעשה בפיקוח והאישור של הארגון לחקלאות אורגנית ”טוב שדה“ וחברת אגריאור (IFMOA).

העוף האורגני – יתרונות בריאותיים:
· העוף גדל בתנאים חופשיים וטבעיים. וניזון ממרעה ירוק ומתערובת אורגנית
· העוף ניזון מחומרים אורגניים בלבד ואינו מקבל זרזי גדילה, אנטיביוטיקה ותרופות
· העוף אינו מפוטם ואינו צובר שומן עשיר בשומנים לא רווים, בברזל ובמינרלים
· הבשר מאוד אנרגטי ומשביע גם בכמות קטנה ובעל ערך תזונתי גבוה
· המרק מהעוף האורגני מומלץ לתינוקות הזקוקים לאומגה 3

 העופות מגיעים קפואים, מחירים לדוגמא:
עוף שלם- 65 ש"ח לק"ג
חזה עוף פרוס/שלם -80 ש"ח לק"ג
כרעיים עוף 70 ש"ח לק"ג
ירכיים עוף 60 ש"ח לק"ג
שוקיים עוף 85 ש"ח לק"ג
רצועות עוף 80 ש"ח לק"ג
שווארמה עוף בלי עצם 80 ש"ח לק"ג
נקניקיות הודו במבצע 60 ש"ח לק"ג
יש גם הודו, בקר, כבש, ופסטרמה. המוצרים כשרים.

לפרטים נוספים ולהזמנות – דורון: 054-6831564 (אימייל) ופרח: 054-7624525

הראה עוד

22 thoughts on “לידיעת הקרניבורים האורגניים”

  1. וכמה זמן הם חיים? בטח חודשיים עד חודשיים וחצי..
    יותר מוסרי ממקומות אחרים אבל עדיין מזעזע, עדיף להיות צמחוני לפחות

  2. צמחונות היא חד משמעית *לא* יותר בריאה מאכילת בשר. בני אדם צריכים לאכול בשר, זה הרבה מעבר לחלבון מלא וכו'.

  3. כל הכבוד לבעל החווה אני גם מעדיפה שהחי יחייה כמו שצריך ומייצה את חייו באושר
    ולא בתנאים הנוראיים הקיימים לפני שהוא מגיע לשולחן.

  4. "כשמחירי הבשר האורגני ירדו – אז נעבור לבשר אורגני"
    למה לא "כשמחירי הבשר האורגני ירדו – אז נתחיל לקנות בשר"?
    שימי לב שמה שאת אומרת פה, זה דבר מאוד פשוט – סבל של בע"ח שווה לך פחות מההפרש בין בשר רגיל לבשר אורגני. המחיר גבוה מדי, לכן את תובעת את ההפרש מהחיה.
    אין לברוח זה.
    ואם נראה לך שאין מוצא, תזכרי שצמחונות היא יותר בריאה ויותר זולה מאכילת בשר, אורגני או לא אורגני. וגם יותר אקולוגית כמו שהזכירו.

    איש באמונתו יחיה. רק אל תשקרו לעצמכם.
    (אגב, "איש באמונתו יחיה" אפשר להגיד גם על מי שמכה את הילד שלו)

  5. יש ילדים שמאד אוהבים עוף, בשר, דגים.
    אין מה להתפדח ולהתנצל.
    כמו בכל תחום, כדאי (מהר) ללמוד לקבל את זה כפי שזה ולתת להם את מה שהם אוהבים.
    כנראה שהגוף שלהם דורש את זה ואני לומדת לא להתווכח עם הגוף. הוא דיי מדוייק בדרישותיו.

    כשהיינו בהודו of all places התקבע אצל בתי בת ה-3 אז שהיא אוהבת עוף, בשר ודגים. היא ממש ביקשה את זה ומצאנו את עצמנו מבררים היכן שוחטים טרי באותו היום עופות ואיפה יש בשר ודגים באיכות טובה.

    עד היום היא הכי אוהבת חלבונים מהחי: ביצים, דגים, עוף וסטייקים עסיסיים ויכולה לחסל מנות של מבוגרים.
    היה לי קשה בהתחלה, מודה, אבל למדתי לכבד את רצונותיה ואת העדפותיה.

  6. הכי מעצבן זה אנשים שאומרים לך איך לחיות. אז, זה בסדר לאהוב לאכול בשר (ואנחנו גדולים מספיק כדי לדעת שזה בשר של חיה ואיך מגדלים אותה) ובסדר לרצות לאכול איזה סטייק טוב או מרק עוף (או שמא מרק תרנגולת) והילדים שלנו לא אהבלים, הסבירו להם כבר מליון פעם שזו חיה ואיזו חיה זו והם גם ראו אותה בלייב. ולא, אני לא מתכוונת להראות להם שחיטה. כשיבוא היום ויהיה לכולנו מספיק כסף, או שלחילופין ירד המחיר של הבשר האורגני ויהיה אכן שווה לכל נפש, זה יהיה מצויין ולא רק בגלל היחס לחיה אלא בעיקר עבור הבריאות שלנו. ואני מאוד אוהבת חיות, זה לא רלוונטי לי בהקשר הזה..

  7. אבל רונית,
    אחותי, אני מתפלא עלייך…
    הקיטור שלי לא יצא על החווה האורגנית הזאת,
    שהיא דווקא מאוד משמחת אותי, באמת, כן ירבו.
    אם כבר לאכול עופות, אז כאלה שחיו בסבבה קודם.

    אם תקראי אותי שוב תראי שמה שהוציא אותי משלוותי היה המשפט שמעל הפוסט שלי
    "ילדה אחת אמרה שהיא אוכלת מרוב אהבה"
    שלמרות שלא כתוב שם מה היא אוכלת מרב אהבה,
    זה התקשר לי במוח לנושא הפוסט ונראה לי שהכוונה היתה לבשר.
    השילוב הזה של הילדה המתוקה שאוכלת בשר (על כל המשתמע) – מרוב אהבה
    הביא למה שכתבתי.

    מבינה?

  8. אוי סיגל…. מה עם איש באמונתו יחיה? עם כל הכבוד לצמחונות האדוקה, את מוציאה פה קיטור על האנשים הלא נכונים. כי בחווה הספציפית הזו מה שאת רואה בתמונה זה מה שיש.
    באופן אישי אני אוכלת מעט מאוד בשר ועוף, אבל מה לעשות – מדי פעם בא לי שניצל! או מרק עוף רחמנא ליצלן, אז עדיף לי שזה יבוא מתוך תמונה פחות מסוייטת מהסטנדרט, שכה היטבת לתאר ):

  9. כשקוראים לזה עוף ושניצל ופולקע הם לא משייכים את המאכל הטעים הזה
    לתרנגולת, ההיא שעושה קוקוריקו… מספרי הילדים הצפעוניים
    ואז קל לילדה להוציא משפט כה אבסורדי כמו –
    אני אוכלת מרוב אהבה…
    כל כך פסטורלי וכל כך שיקרי ואכזרי,
    אם מורידים רגע את העדשה המעורפלת עם הפרפרים והפרחים שברקע
    ושמים במקום זה לול צפוף עם תרנגולות שחיות בתנאי סיוט
    ואח"כ נראה אותן תלויות חיות מהרגליים עם הראש למטה
    נוסעות ככה בסרט נע,
    עד שהלהב של הסכין בא לגאול אותן מיסורייהן
    בעוד הדם האדום משפריץ לכל הכיוונים.
    הו
    כל כך מעט אהבה יש בסיפור הזה…

  10. אנחנו מנסים להמעיט באכילת בשר ועוף זה הודות לבית ללא רשתות שבכל פעם שהכנתי עוף החתולים אכלו אותו לפניניו. והבת שלי בת שנתיים אמרה השבוע מתוך שינה, "עוף עוף עוף", עם חיוך גדול על הפנים. מסתבר שהיא חולמת על עוף. השבוע גם ראתה בספר ילדים תמונה של דג ואמרה "יאמי, דג". אני ממש מתפדחת מהאהבה שלה למוצרים מן החי.

  11. כדי לגדל ילד בגיל ההתבגרות צריך לפחות 1 קג בשר בחודש הרבה ליטרים של סבלנות, קבלת השונה והמשתנה וגם מים , קולה ועוד מרעין בישין
    הילד בגיל 9 שאל את אבא הצמחוני אם זה בסדר שהוא יאכל בשר

  12. אם מדברים על אקולוגיה, אז צמחונות זה הכי אקולוגי.

    קצת נתונים:
    כדי לגדל 1 ק"ג קמח צריך 120 ליטר מים, כדי לגדל ק"ג בשר צריך בין 5,000-12,000 ליטר מים!
    דונם של דגנים מייצר פי חמישה יותר חלבון, מאשר דונם מרעה שמיועד לייצור בשר.
    דונם קטניות מייצר פי עשרה יותר חלבון, מאשר דונם מרעה.
    כדי לגדל 1 ק'"ג בשר, יש צורך ב-16 ק"ג דגנים!
    כולם כבר יודעים, שכדי לקבל חלבון מלא, אפשר לאכול קטניות ודגנים.
    מבחינת תכולת חלבון, קינואה לדוגמה, מכילה יותר מ-13 ג' חלבון ל-100 גרם.

  13. אני ממש מבינה את המחיר אבל שוקי מהבנק אמר – מותק, עד כאן!
    אקולוגיה צריכה להיות הוליסטית כלומר אם ארוחת ערב יום שישי (עם מפה) הכוללת עוף צנוע סלט ותתוספת עם הקדמה של שלל פירות העונה (לא ליצי נגיד) +שטיפת הכלים בחומר האקולוגי הנפלא והיקר וכיבוס המפה מהכתמים של העוף האורגני (אגב אין הבדל בכתמים) בחומרים ההם
    9- אם כל זה עולה כמו חופשה בתורכיה הכל כלול , מה יותר אקולוגי למשפחה בת 5 נפשות בחום אוגוסט??
    לא שניסע לתורכיה , אבל כנראה ששוב נוותר על העוף..
    הפתרון שמצאתי לאחרונה בעניני בשר- טלה אצל הערבים , 60 שח לקג והבשר טעים ומרגיש סבבה, אצל הערבים,כי זה בגנים של הקצב ההוא , הוא יודע בדיוק איך ומה…והא נחמד ברמות על , אגב, אני לא קונה שם שום בשר אחר.
    אולי הוא לא אורגני אבל יחסית , ותקנו אותי אם אני טועה, הוא נקי.
    סליחה דורון …

  14. בכדי לקבל עופות אורגניים מקוריים ולא חיקויים למינהם שמסתובבים בשוק ופושטים את הרגל
    לאחר שהם לא עושים חשבון כלכליי נכון עקב תמותות של בעלי הכנף אלו המחירים לצערי כרגע,
    רונית ההנחה המרוכזת היא רק לגבי כנפיים מי שלוקח 10 ק"ג מקבל 5 אחוז

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close