השימושון

עוגת שוקולד גאונית

עוגת שוקולד זה משהו בסיסי כזה, שיש עליו הרבה וריאציות.
שנים הכנתי את המתכון של אחותי ולא יודעת, איכשהו עם הזמן היא התחילה להתחרבש לי.
אחר כך בא מתכון אחר, פשוט, שגם הוא התחיל להתפקשש, ואת העוגות המפוארות עם ה 200 גרם חמאת יאק, שבע ביצים (מופרדות) וחצי קילו שוקולד מריר (מאודה) למי יש כוח לעשות. בקיצור, נשארתי בלי מתכון טוב לעוגת שוקולד. עד יום העצמאות האחרון אצל שירה ומיכה, בו חלה נקודת המפנה.
היו שם ארבע תבניות אינגליש עם העוגת שוקולד הכי טעימה בעולם. אחרי היישור השלישי תפסתי את שירה ושאלתי מי אחראי על הדבר הזה. "אההה..!" היא שמחה לגלות "מיכה. וזאת העוגת שוקולד של דודה ויקי שלו, וזה המתכון הכי פשוט בעולם! אבל את העוגות האלה הכינה מיכל". אמרה וחזרה לרקוד.

בקיצור, העוגה השוסית הזאת רצה מיומולדת למסיבה למפגש בגן, ואחרי שפעמיים התקשרתי למיכה לבקש את המתכון וגם הכינותי בעצמי כדי להאמין שמהמצרכים האלה יוצא כזה קסם, אני כותבת את זה פה כדי שלא ילך לאיבוד:

מצרכים:
4 ביצים (שלמות)
2 כוסות סוכר (לבן…. ורד, סליחה!)
כוס שמן
כוס מים (!)
כוס אבקת שוקולית
חבילה קטנה של קמח תופח
תמצית וניל/רום או כפית קפה או ספל אספרסו

מערבבים הכל במיקסר, מחלקים לארבע תבניות אינגליש (או תבנית לב ותבנית מאפינס), ואופים על 180 מעלות עד שמוכן.

הקרם:
ממיסים שתי חבילות שוקולד מריר ומערבבים עם שמנת מתוקה לא מוקצפת.

ביומולדת של גלו עשיתי אותן וקישטתי בסוכריות. מיכה נזף בי על הסוכריות (אבל בכל זאת, יום הולדת!). שלוש הגיעו למסיבה ואחת השארתי בבית לינאי ולבייביסיטר. לשמחתי נותרו ממנה שרידים, שאני עכשיו מתפננת עליהם יחד עם הקפה. סוג של נחמה ביום האפרורי הזה. שמש, צאי!

הראה עוד

כתיבת תגובה

Close