השימושון

עונת הפסטו

מאת: ורד לב

הנה שוב מגיעה התקופה הזו בשנה, בה אני מוצאת את עצמי מתחמקת משיחי הבזיליקום.
והם הולכים ומתמעטים, עליהם ומצטמצמים לטובת הפרחים ההולכים ומגדלים את הזרעים של השנה הבאה.
ובעלי, בטוב ליבו, מברר בשקט לְמה אני זקוקה כדי 'לעשות את זה' ואני זורקת דרישות קשות:
"שיהיה נקי,
שיהיה שקט,
שיהיה לי זמן"
והוא, כמו שדון מהאגדות, מאפשר לי את כל אלה ומכריז על "יום שימור". בבוקר הוא מכין ריבת שזיפים שממלאת את הבית בניחוחות נפלאים. ובצהריים הוא מנקה לכבודי את המטבח, גוזם את הבזיליקומים ומפנה את הבית מילדים לשעה קלה ורק 'יאללה, תתחילי לעבוד…'

ברור שיש לו אינטרס, שהרי צנצנת הפסטו האחרונה- מהנגלה של השנה שעברה- כבר כמעט מחוסלת ואם אמשיך ככה להתמהמה לא יוותרו העלים הנפלאים על גבי השיח!!! ואז מה נאכל כל החורף?

והנה אני במטבח, מפרידה עלים מגבעוליהם, מחליטה מי לבלנדר ומי לקומפוסט, מקלפת שיני שום, בוזקת מלח- פלפל, שופכת שמן זית, מנשנשת על הדרך צנוברים פריכים וטעימים.
וברקע מזמרת לה אפרת גוש, כי סופסוף יש לי הזדמנות, כשקצת שקט פה, להקשיב גם למלים…

ערימת הענפים על הרצפה הולכת ומתמעטת, הולכת וקטֵנה, ואני נדהמת מחדש כמה מעט ממרח יוצא מהכמות העצומה הזו שהייתה למרגלותיי, על הרצפה ומבטיחה לעצמי (כן, גם השנה) שבשנה הבאה אתעורר מוקדם יותר ואעשה אפילו שתי נגלות של פסטו, לא אחכה לרגע האחרון, להפצרותיו של בעלי, אחליט לבד מתי אני עושה וזהו!

והנה שאר המשפחה כבר מגיעה כדי לתת פוש משפחתי אחרון. וכבר עומדות להן שתי הצנצנות הירוקות החדשות במקרר, מחכות שיטעמו מהן ויוסיפו אותן לפסטה, לאורז, לעדשים ולירקות, או סתם שימרחו מהן על פיתה עם חרדל, חסה, נבטים וחביתה, או יערבבו עם טחינה.

פסטו טעים לכולם!

——————————————

ורד לב היא נטורופתית N.D, מדריכת הנקה, מנהלת פורומים: "נטורופתיה למשפחה" "רפואה משלימה בהריון" ו"רפואה משלימה" ב"אמנות הלידה". הטלפון של ורד: 052-8527755

הראה עוד

18 thoughts on “עונת הפסטו”

  1. אתמול קניתי בחנות טבע 2 שקיות של עלי בזיליקום , הגעתי למטבח בשיא ההתלהבות
    ושמתי במערבל את החומרים הדרושים להכנת הפסטו
    צנוברים , שמן זית , ארבע שיני שום ועלי בזיליקום ומלח ,פלפל
    אחרי שערבלתי את החומרים במערבל
    הוצאתי את הפסטו וכשטעמתי
    נחרדתי לגלות שהטעם יצא מאד מאד מר
    וכמובן שקניתי את הפסטו בחנות מוכרת , חנות טבע.
    מה ניתן לעשות כדי להוציא את המרירות מהפסטו
    כי פשוט חבל על כל החומרים וכמות הפסטו הגדולים שיצאה ?
    רחלי

  2. התעוררתי בבוקר עם תובנה- כשכתבתי צנצנות ודאי הבנתן 'הקטנות האלה שיש בסופר'.
    סליחה אם לא הסברתי נכונה- כוונתי לצנצנות הגדולות של 1 ק"ג דבש (כמו של פרנק, למי שמכיר), או של סילאן.
    אלה הצנצנות default של הבית וכ"כ ברור לי שאליהן הכוונה…. פתאום הבנתי שלא אצל כולם הצנצנות הם בגודל שכזה…. 🙂

  3. נעמה, אני גם לא בטוחה שזה יספיק לנו השנה.
    בשנה שעברה יצאה כמות גדולה יותר, אולי כפולה, כבר לא זוכרת.

    רותם, מה עושים עם פסטו? לא יודעת אם התכוונת ברצינות… בכ"ז אענה:
    ממרח ללחם/ פיתה (בעלי הכי אוהב פסטו+צ'ילי מתוק+ טחינה, לפעמים גם מרמייט)
    רוטב לפסטות, אורז וכד'
    רוטב לסלט, כשהוא מדולל יותר
    רוטב לקטניות מבושלות או לירקות (למשל, מבשלים שעועיות ומתבלים בפסטו, או עדשים)
    תוספת לטחינה, אם אין פטרוזיליה (או אם אין זמן 🙂 )
    ועוד ועוד…

  4. יש 50 סוגים של בזיליקום.
    הסוג שאת מחפשת הוא ריחן מתוק או Basil sweet.
    הטעם של העלים הוא הטעם של הפסטו אם העלים מרים הפסטו יהיה מר
    יש המון בזיליקום שגדל בר (עם פרחים לבנים או סגולים) אבל זה לא ה- sweet basil ולכן הוא מר.

  5. תראי, מה שאני בעצם עושה זה לפוצץ את המג'ימיקס בעלי בזיליקום, לזרוק פנימה 2-3 שיני שום, להוסיף מלח- פלפל ומעט שמן זית ולהתחיל לבלנדר.
    אני מתבוננת ורואה מה קורה אחרי כדקה של ערבול.
    אם יש צורך, מוסיפה עוד שמן זית.
    ואז אני מוסיפה את הצנוברים.
    ושוב רואה מה קורה אחרי הערבול, אם זה נראה רטוב מדיי, אוסיף עוד בזיליקומים. אם זה נראה במרקם טוב, אוציא לצנצנת.

    זה יותר ברור?

  6. וויי, בלה, סיבכת אותי…
    זה לא היה ברור שניסיתי להתחמק מזה בדיוק?
    לא כי המתכון שלי לא טוב, פשוט כי אני עושה אותו ממש ממש לפי העין וקשה לי לשחזר את עניין הכמויות.
    אז הנה אני מנסה שוב להתחמק ואם ממש ממש תרצי, אנסה בכ"ז, בסדר?

    אצלנו הפסטו נשמר במקרר עד הפסטו הבא בערך…בשנה שעברה עשיתי כמות ענקית וכאמור יש עוד מעט מהצנצנת האחרונה.
    רק חשוב לי לציין שאני לא מכינה את הפסטו עם גבינה, כך שהוא באמת יכול להישמר הרבה זמן.

    הנ, מצאתי פשרה, אתן לך את רשימת הרכיבים שלי ותמצאי לבד כמה מכל דבר:
    עלי בזיליקום
    שיני שום
    שמן זית
    מלח- פלפל
    צנוברים (וכן, אפשר גם עם סוגים אחרים של אגוזים. נסי קשיו, זה מעולה!)

    פשוט, פשוט.
    טעיייים, טעיייים!

כתיבת תגובה

Close