השימושון

קומבינציית ליל קיץ

מאת: ורד לב

איך אני אוהבת את המנות שיוצאות לי בקיץ…
בלי להתכונן מגיע איזה ערב שבו אין ממש משהו מסודר לאכול וצריך…אז מה עושים?

במקרה היום בישלתי סלק, בלי לדעת מה אעשה אתו ובערב פשוט אספתי מהמקרר והמדפים את שאר הדברים וזה מה שיצא:

קומבינציית סלק

רוצים לדעת איך כל זה קרה ומה הצטרף למה? רישמו בפניכם:

חומרים
סלק גדול מבושל
1/2 כוס קוסקוס מלא
מלפפון חמוץ
חופן נבטי עדשים אדומים
ביצה קשה
כ-10 אגוזי קשיו
1/2 עגבניה
לרוטב: כף שמן זית, כף רוטב סויה, כפית חרדל דיז'ון

אופן ההכנה
חותכים את הסלק לקוביות.
משרים את הקוסקוס בכוס מים רתוחים עד שאלו נספגים.
חותכים וקוצצים את המלפפון החמוץ, אגוזי הקשיו והעגבניה.
מערבבים את החומרים לרוטב.
מצרפים הכל יחדיו בקערה, עם נבטי העדשים גם כן.
ואוכלים בהנאה רבה.

אפשר להגיש קר או חם.

גיוונים
אם יש לכם זמן וחשק אפשר להוסיף גם בצל חי/ ירוק קצוץ, קצת עלים ירוקים (רוקט יהיה מעולה פה), אולי פקאן סיני ואפילו רצועות בקר/ עוף מוקפצות או קוביות טופו.

שיהיה בתאבון וקיץ קריר ונעים!

הראה עוד

2 thoughts on “קומבינציית ליל קיץ”

  1. וידוי : אני מכורה לורד , יש תקופות ארוכות של התנזרות שנכפת עלי משום האופי ההזוי שלי , אבל ורד- היא בשלה, נראת כמו דוגמנית על , וכשאני נוחתת אצלה במטבח , אותה דגמנית מנחיתה לי צלחת עם קינואה ברוטב פסטו עם נבטוטים בגוונים אלוהיים שהנביטה לבד
    – הצמח הקמל שאני , מזדקף אל היפה והאופה הזו ובעוד אני מעריצה אותה בשקט ומתאוששת עם מזון האיכות מגיע הנוקק אאוט – הקינוח .
    לא רבותי, זה לא מקפא טפיוקה מצויץ אלא השלמות בהתגלמותה בצורת חבילה שלמה של גלידוניות וניל בציפוי שוקולד.
    עכשין תרימו גבה.. הרמתם? מה הביג דיל?
    אז ככה – אין פוזה- קינוח זה קינוח , אז תגידו – כן כל אחד יכול לקנות ,, זה נכון , אבל אצל ורד זה האיזון המופלא בין בריא ומזין לגוף לבין מזון חיוני לבריאות הנפשית… האיזון העדין בין – מה קונים ומה מכינים לבד וגם היא יודעת באלגנטיות אחרי שחיסלתי קומה שלמה כמעט של גלידוניות , לפנות את המפגע מהשולחן.
    מי שלא אכל אצל ורד שינסה להכין מהמתכון או להתידד עם ה"ורד" – אני הולכת למקור וומאחלת לעצמי להגיע יותר.

כתיבת תגובה

Close