השימושון

תודה על היש

הרצפה של הבית שוב מג'וייפת מתותים. הגיע הזמן להעביר סמרטוט.
אני פותחת את הדלת ותוך שניה סובארו סטיישן נכנס לחצר וממנו יוצאת ורד לב היפה עם שקית תרד מהגינה שלה. בפעם שעברה שהיא היתה פה (לקטוף תותים!) היא פגשה אותי באותה סיטואציה בדיוק: מרימה את הבית לשטוף.
"יה מנקה כפייתית" היא צוחקת עלי.
ככה זה כשמגדלים תרד, נהייים חזקים על מי שהחצר שלו מלאה פירות מלכלכים…

חיקוי מוצלח מאוד של קרוקס, 40 שקל, מרחוב ביאליק ברמת גן (שמעתי שיש כאלה גם בשוק של יום חמישי)

אז תודה לך ורד ותודה גם לדוסק'ה בדוסק'ה, שעברה השבוע מהשסק לתות וקטפה ואכלה והזכירה לי שזה לא מובן מאליו שיש גינה עם עצי פרי שופעים. גן עדן עלי אדמות. ותודה למי ששתל את העצים האלה, לפני המון שנים.

הראה עוד

8 thoughts on “תודה על היש”

  1. באורגינל לפי המתכון של אמנון זלאיט היקר יש:
    חב' וחצי תרד (אז אני שמתי פשוט ה-מ-ו-ן ועדיין לא היה מספיק 😉 )
    קופסת קוטג'
    קופסת שמנת
    100-200 גרם גבנ"צ (אפשר להשקיע פה ובטח גם לשנות לפטה/ריקוטה/בולגרית וכו')
    4 תפו"א קטנים מבושלים (לא היה לי, אז שמתי בטטה. יצא פיצוץ!)
    פסטה מבושלת (אצלנו אטריות אורז מלא)
    2 ביצים קטנות (בטח אפשר 1 גדולה)
    מלח, פלפל, מוסקט

    אידיתי קלות את התרד עם בישול הפסטה והבטטה. וגם הוספתי הרבה שום (איך לא?).
    מערבבים הכל ביחד ואופים בחום בינוני 180 מעלות 45-60 דק' תלוי בתנור.

    טעים לאללה.

  2. קבלי:
    חצי קילו תרד
    20 גרם חמאה
    3 ביצים
    200 גרם ריקוטה
    100 מ"ל שמנת מתוקה
    אגוז מוסקט
    מלח.

    ממיסים את החמאה במחבת עמוקה, מוסיפים אליה את התרד השטוף ומטגנים עד שנהיה רך והמים מתאדים. מצננים במסננת, סוחטים וקוצצים דק. מוזיפים את כל שאר החומרים ואופים. אפשר גם עם בצק פריך למטה, אבל לא חובה. זה מספר בישול ):
    אפשרות נוספת זה לעשות רולדות של בצק עלים עם מילוי שמבוסס על זה (אולי גם קצת בולגרית ביחד עם ריקוטה), ביצה אחת ובלי שמנת מתוקה (מקסימום זיפ).

  3. קטעים איתך, מותק!
    ואני חשבתי לתומי על כך שאתר קהילתי חייב קצת החלפות מתכונים בין השכנים ומה יותר טוב מפשטידת תרד כדי להתחיל איתו?
    תגלי לי את שלך? ואני אגלה לך את שלי…או יותר נכון את זו של אמנון זלאיט, שכן נוסף. אבל, כמובן ששיניתי קצת, כי אחרת זה לא היה המתכון של השכן….

כתיבת תגובה

Close