אוכלאינטרנטסביבה וקהילהצדק חברתי
קריאה לביטול מס הסויה
בעקבות שינוי תזונתי שהוריד לי מהתפריט מוצרי חלב, עברתי גם אני לשתות את הקפה שלי עם חלב סויה (וגם מקפה עוד נצטרך להיגמל, אאוץ'). וכמו בכל דבר שמתחילים להתעניין בו, גם כאן תשומת הלב מתעוררת אל השאלה: למה בעצם בתי קפה גובים תוספת של 3 שקלים על הפוך עם חלב סויה? האם זה פשוט הרגל שהתקבע וכולם מיישרים לפיו את הקו או שמא זה באמת הפער האמיתי בעלויות בין חלב פרה לחלב סויה?
בבית (3 נפשות בשלב זה) הרבה פעמים יוצא לי לזרוק חצאי קופסאות חלב סויה/אורז/שקדים שלא הספקנו לשתות עד הסוף, אבל מה עם בתי הקפה? האם ישנה עליה בנמנעים מחלב פרה? כי אם יש מספיק ביקוש, גורס הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" אפשר להפסיק לגבות תוספת תשלום על חלב צמחי. ואף מוסיף רשימה של בתי קפה שלא מחייבים תוספת תשלום על חלב סויה, ביניהם אורנה ואלה, ארומה, תולעת ספרים, סניפים מסוימים של בתי קפה ברשתות, וגם בתי קפה פרטיים שגובים תוספת תשלום של שקל אחד. פייר אנאף.
פרדס חנה זה לא ת"א ואולי תעבורת הלוגמים בבתי הקפה המקומיים לא מצדיקה שינוי בתמחור, אבל שווה לבדוק, ואם כן אז להצטרף למגמה ההולכת וגדלה של ביטול "מס הסויה", כמו שקורא לזה עיתונאי הסביבה אביב לביא.
אז מי מבתי הקפה המקומיים מרים את הכפפה?
באתר "טבעוניות נהנות יותר" מזמינים אתכם להתווסף לרשימה וגם אנחנו נשמח לפרסם רשימה מקומית אצלנו, במושבה חופשית.
[בתמונות: הפוכים יפים מ"טבע לו" ו'מטבע כרכור']
והיום עדכנוני בקפה הפעמון (מחנה שמונים) שהורידו את התוספת לשקל אחד בלבד!
הפתרון שלי זה אספרסו ארוך בקפיטריה של האוניברסיטה- 4 שח.
תודה רועי
אנשים שכחו להסתכל על התמונה הכללית..
זה מגיע למצב שקפה עם סויה מגיע ל 16-18 ש"ח..
קפה הפעמון בתחנת הדלק במחנה 80 אמנם גובה 2 ש"ח תוספת על סויה אבל בסה"כ מקבלים ב-12 ש"ח אחלה הפוך על סויה!
שירי – go for it!
ונשמח אם תעדכני פה.
כל הכבוד על הרמת הכפפה המקומית, אני ממש בעד! ובימים האחרונים חשבתי ליזום יצירת רשימה מקומית כזו.
לעת עתה אני יודעת על שני מקומות שביטלו את "מס הסויה" וזה קולוניה שנמצא ברחוב המושב, ואג'נדה שנמצא באיזור מחלף קיסריה.
רק דרישה חזקה מהשטח תוביל לשינוי,
אם צריך עזרה בפנייה אל בתי הקפה כדי ליידע אותם על הרשימה שנרקמת אני אעשה זאת בכיף!
כל הכבוד, רונית ! אוהבי בריאות וטבעיות לא צריכים להיענש כספית.
אהלן רונית
גם לי אין בעיה שבתי הקפה ירוויחו ..
הרווח יוצר צמיחה שמניעה את האזור
וגם גורמת להעסקת עובדים מהאזור.
אולי פשוט התרגלנו לשלם הרבה על קפה שזה נדחק והסוגיה עוברת למחיר החלב..
אני בעד שבתי הקפה ירוויחו. יש להם עלויות רבות של אחזקת עסק, עסקי ההסעדה הם אולי הקשים ביותר. השאלה בפוסט הזה היא ספציפית על תוספת התשלום הגבוהה של סויה בקפה, לאור העובדה שנהיה שכיח לשתות עם חלב סויה, במיוחד במחוזותינו.
מעלה קריאה לביטול המס על קפה בכלל…
אותם 3 שקלים שצויינו בכתבה הם העלות של כל הקפה לפחות..
אך עדין יש בתי קפה שמוכרים הפוך קטן ב 12-14 ש"ח..
ברור לי שיש הוצאות קבועות והוצאות שיש להעמיס אך בהמשך לכתבה
יש לפי דעתי יישור קו במחיר הקפה במתחיל במרכז ומתקדם אט אט לאיזורנו.
תודה על התמונה משה, לא ידעתי מי צילם. עכשיו בזכותך גם יודעת מי הכינה!
חמוד ששמת תמונה של קפוצינו שאני צילמתי והעלתי לאתר של קפה כרכור.
קפה שהכינה טל !!!