השימושון
בלדה לעוגת יום הולדת
העוגת יום הולדת?
זאתי עם השמנת של פעם ושלוש חבילות שוקולד ו-200 גרם חמאה ופקאנים מהגינה,
שעורבבה בעדינות, בשעה שהבית והחצר המו ילדים זוללים תירס,
ונאפתה בתבנית לב וצופתה בעוד חמימות מתוקה,
זאת שעד שיצאה מהתנור (קודם היו שם כנפיים) כבר כולם הלכו חוץ מקטיקוט,
שהתעקשה לשטוף כלים וזה עלה בדיאן מרוחה בצבע גואש ובהצפה מהכיור.
וינאי שהלך על היום חופש עד הסוף וצבע את גם את המייבש בגואש,
אז העוגה הזאת ?
שנחתכה בחיפזון כשהיא עוד לוהטת כדי לשלוח טייק אוואי עם אחרוני האורחים,
שתנעם להם בדרך בשדה הירוק,
יצאה טעימה טעימה.
כמו בוץ קקאו מתוק אגוזימי.
ינאי חרץ בה פסים אלכסוניים (לרגע התעצבנתי, אבל אז התפעלתי מאיזה ישר הוא חתך) וחפר בה מכל כיוון וליקק את הקרם מהאמצע, ולמרות זאת – היא עדיין נשארה טעימה גם בבוקר.
אפילו עוד יותר טעימה. כמו טראפל שכבר התקרר.
אז העוגה הזאת?
לפני דקה שמעתי רישרוש בלב; החתולים חזרו.
יום שמש, דלת פתוחה למחצה,
חתול שמן לא מתרגש מהאישה המנפנפת מגדפת שמתקרבת לעברו ומשתהה עוד רגע בתוך התבנית. משאיר בקרם טביעת רגל רכה קטיפתית וסימני ליקלוק עדינים. חתולים חוצפנים!
(אהממ.. היא עדיין טעימה! בפינה הוא לא נגע..).
מצטרפת למברכים – מזל טוב!
תודה תודה לכל המברכים! ומזל טוב לעדר הגדיות המטפסות בקלילות (נו,) במעלה ההר.. (וגם לך צפריר, אפילו שאתה גדי).
בתור אחת האורחות…
מזל טוב וסליחה על הבלגן שהשארנו
אנחנו אוהבים אותך מאד וכיף לחגוג איתך יומולדת
את אחת ויחידה במינך
ואת חייבת לנו עוגת שוקולד… (את יודעת הבטחנו לילדים)
רק טוב שיהיה לנו בנות מזל גדי
מזל טובים
ליומולדת…
ששששוקולד…
מזל טוב 🙂
מזל טוב 🙂